Svenska Diskbolaget AB

Din diskmedelspartner när det verkligen gäller!

Lediga jobb 

Just nu har vi ingen tjänst ledig… men vi har alltid dörren på glänt… kan du  tillföra något till vår organisation så tveka inte att höra av dig…

 

Här finns vi och våra produkter…

Diskbolaget finns i Svedala med egen sälj- och serviceorganisation som täcker stora delar av Skåne. I övrigt så samarbetar vi med återförsäljare över hela riket. Vi har idag täckning från Kiruna i norr till Ystad i söder. Totalt ett tjugotal återförsäljare representerar våra produkter. Vi finns även representerade i övriga Norden samt delar av Europa.

Tre ben

Diskbolaget arbetar idag inom tre affärsområde. 
-Egen tillverkning, försäljning av diskrumskemikalier och doseringssystem.
-Diskmaskinsförsäljning, installation och service 
-Distribution av disk-, städ och hygienförnödenheter till restaurang och storhushåll.

Miljö

Diskbolaget arbetar för en hållbar miljö både innanför som utanför väggarna. Vår verksamhet står under tillsyn av kommun, länsstyrelse och kemikalieinspektionen. Även arbetsmiljöverket och andra tillsynsmyndigheter kontrollerar vår vardag. Huvuddelen av vår produktionsvolym består idag av Svanen märkta produkter, vår målsättning är att ytterligare förfina våra produkter och doseringssystem för att möta kommande miljökrav. Diskbolaget samarbetar sedan många år direkt med världens giganter och ledande kemikalieleverantörer BASF, AKZO, DOW m.fl Det ger oss möjlighet att ligga i framkant när det gäller utvecklingen av nya miljövänliga produkter. Det är viktigt för  kommande generationer att vi lämnar minsta tänkbara avtrycket i miljön och att vi kontinuerligt prioriterar förnyelsebara råvaror. Vi använder i stor utsträckning moderna och beprövade komponenter bestående av stärkelse och sockerbaserade råvaror. Våra produkter följer EU direktiven för tvätt och rengöringsmedel. Unikt för Diskbolaget är också den speciella tillverkningsprocess som gör att vi kan utnyttja exotermisk energi. Den återvinns för att sedan utnyttjas som uppvärmningsenergi i fastigheten. Produkterna MaxiBlock och MaxiDry tillhör det mest koncentrerade produkter och bidrar också till en mycket lägre transportkostnad. Minsta tänkbara mängd förpackningsmaterial per diskad back. Våra kapslar är transportgodkända och kan därför hanteras utan ytterligare onödigt skyddsemballage.

 

Starta Eget

Diskbolaget söker återförsäljare på vissa orter i Sverige. Har du funderingar på att starta och undrar vad du har för möjligheter och hur det fungerar?  Vi hjälper dig att komma igång och om …

 

Historia

Diskbolaget grundades våren 1995 av Seth, Stefan och Kent. Vi träffades egentligen något år tidigare på ett annat bolag i samma bransch, den sessionen blev kortvarig, tre optimister startar alltså eget… Stefan med bakgrund från Balldish som sedan byter namn till Granuldisk AB och därefter såldes vidare till GS Development. Kent med historia från försäljning av elektronikkomponenter, Bejoken samt Seth med bakgrund från diverse marknadsförings och säljuppdrag.

Vi startade utan något större kapital och kundunderlag. Med goda krediter hos några leverantörer kom vi igång. Hyrde i andra hand lokaler på Limhamn där kontoret bestod av några lastpallar tillsammans med en omrörare och ett par lagerhyllor.  Två begagnade leveransfordon införskaffades. Dodge van´s  en med röd plyschklädsel  o gardiner och en med träpaneler o Momo ratt….. eftersom alla pengarna gick till bilarna, bensin och reparationer i stället för lön så fick vi snart byta mot tristare dito. Tillverkning och lager flyttade sedan ganska snart till Oxie där vi utvecklade verksamheten ytterligare. Efter en tid så bestämde sig Seth för att flytta till Cypern och starta upp egen verksamhet där. Där han för övrigt fortfarande är aktiv, dock inom annat affärsområde. Kent och Stefan fortsätter i samma anda. Verksamheten ökar i lugn takt och vi flyttar sedan till Svedala i större lokaler. Efter utvecklingen av All in One doseringsutrustning 2001 och övergången från pulver till fasta gjutna diskmedel får vi fler och fler återförsäljare, större avtalskunder och kommunala kontrakt så börja utvecklingen ta fart. Efter många år i hyrda lokaler i Svedala bestämde vi oss 2011 för att bygga nya och mer anpassade lokaler för kemikaliehantering och tillverkning. Dit flyttade vi 2013. Idag har vi ökat vår produktion till ca 1000 ton diskrumskemikalier. En stor del exporteras nu som ´private label´ till ett tiotal länder i Europa. Vår historia övergår till nutid och med möjlig att följa oss på ansiktsboken ..

facebook

+46 40 40 59 80